Premijer: U regionu rast nacionalizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: U regionu rast nacionalizma

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da najveći strah ima od nestabilnosti u regionu, ukazujući na rast nacionalističkh i ekstremističkih tendencija.

Vučić je, u obraćanju na Kopaonik biznis forumu, kazao da situacija nije idealna ni u Makedoniji, ni Prištini, a ni bilo gde drugo.

"Imamo rast nacionalističkih i ekstremističkih tendencija čak i u nekim zemljama EU gde se crnokšuljaši šetaju ulicama. Ponosan sam što to nije kod nas prisutno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je vidljiv jasan rast ekstremističkih snaga", podvukao je Vučić.

Premijer je istakao da će, iako se mnogima ne sviđa, pre svega zbog njegove prošlosti, uvek biti na strani svog naroda, neće dozvoliti da mu drže patriotske lekcije, i da neće praviti kompromis sa onim snagama koje teže da nas vrate unazad, u sukobe.

"Njima ću se suprotstaviti svom energijom, jer znam da bi to uništilo Srbiju", podvikao je Vučić.

On je istakao da ne bismo bili prvi narod koji bi zbog toga izgubio pravo na budućnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Najveći strah je nestabilnost u regionu

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2016

BEOGRAD, Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najveći strah ima od nestabilnosti u regionu, jer je za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji neophodna politička stabilnost. „Situacija nije idealna ni u Makedoniji, ni u Prištini, nigdje. Nažalost imate rast nacionalističkih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.