Pregovori sa Srbijom o misiji na Kosovu

Izvor: Blic, 24.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa Srbijom o misiji na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i ministar za KiM Goran Bogdanović dogovorili su juče na sastanku sa šefom Unmika Lambertom Canijerijem početak procesa pregovora o uobličavanju međunarodnog prisustva na Kosovu.

Kako je saopštio MIP, Jeremić i Bogdanović ponovili su stav Vlade Srbije da rekonfiguracija međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu mora biti sprovedena u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, kao i uz dobijanje potvrde u tom telu UN. Jeremić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Bogdanović su iskazali nezadovoljstvo zbog jednostranog poteza generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i pokušaja otpočinjanja rekonfiguracije civilnog prisustva na Kosovu i Metohiji bez odluke Saveta bezbednosti UN, saopštilo je Ministarstvo. Canijeri je, kako se navodi, naglasio da je najvažniji cilj Unmika očuvanje mira i stabilnosti, kao i da će misija UN raditi na osnovama pune statusne neutralnosti i isključivo u okviru mandata Rezolucije 1244.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.