Predstavnici Albanaca s juga Srbije razgovarali s Dačićem

Izvor: Studio B, 10.Okt.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Albanaca s juga Srbije razgovarali s Dačićem

Politički predstavnici Albanaca s juga Srbije razgovarali su u Beogradu s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a poslanik Riza Haljimi je kazao da nije bilo reči o tome da albanska zajednica dobije prava koja imaju Srbi na severu Kosova.

Učesnici sastanka su izjavili da je dogovoreno da krajem oktobra predstavnici Albanaca razgovaraju s ministarkom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović o rešavanju problema iz njenog resora.

Šef Koordinacionog tela za opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Preševo, Medveđa, Bujanovac, Zoran Stanković kazao je novinarima ispred zgrade Vlade da su se dogovorili i da se delegacija Albanaca redovno sastaje s premijerom svaka tri meseca radi razmatranja njihovih problema.

U te razgovore će biti uključeno 13 ministarstava koja su spremna za to, rekao je Stanković koji očekuje prve razgovore krajem oktobra s minisrtarkom zdravlja o zdravstvenom zbrinjavanju žitelja Preševa, Bujanovca i Medveđa.

Poslanik i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi kazao je da na sastanku nije bilo razgovora o obezbeđivanju prava za Albance s juga Srbije kakva imaju Srbi na severu Kosova.

"Razgovor je bio veoma korektan i ja izlazim sa ovog sastanka sa više optimizma nego prilikom dolaska", rekao je Haljimi. Takođe je rekao da smatra da treba da postoji potpuna sloboda kretanja u Srbiji i na Kosovu, i da ne bi trebalo da bude problem da premijer Srbije poseti Kosovo, a kosovski premijer jug Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.