Predstavljamo novo rukovodstvo DS-a

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo novo rukovodstvo DS-a

Beograd -- DS je promenila prvi red funkcionera. Od sedam potpredsednika samo je Bojan Pajtić staro lice na tom mestu. B92 vas upoznaje sa novim vodećim ljudima demokrata.

Novog lidera DS-a Dragana Đilasa je javnost u Srbiji već dobro upoznala, ali neki važni delovi njegovog novog tima u vrhu DS-a nisu mnogo poznati u javnosti. Na prvi pogled može se reći da će nova Demokratska stranka biti mlađa, znaće mnogo o pravima i biće fizički spremna. B92 vam predstavlja fotorobot najvišeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodstva DS-a.

Prvi zamenik Dragana Đilasa je Bojan Pajtić - aktuelni je predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik stranke već 8 godina. Doktor je pravnih nauka i govori engleski i mađarski jezik. Zanimljivo je da se u mladosti amaterski bavio glumom.

Najviše glasova među potpredsednicima dobila je Nataša Vučković. Ima veoma visoku funkciju u Savetu Evrope - potpredsednica je Parlamentarne skupštine. Deo je pravničke ekipe među potpredsednicima, a jedna je i od osnivača Demokratskog centra. Govori engleski i francuski jezik.

Engleski, ali i italijanski govori i Dejan Nikolić. Dolazi iz Sokobanje, gde je predsednik stranačkog odbora. Kada nije u politici, profesor je fizičkog, a ponosi se i činjenicom da je dobrovoljni davalac krvi.

Najčešće pominjani novi demokrata koji je sada u prvom planu, a o kome se malo zna, jeste Miodrag Rakić. Kandidat Borisa Tadića za mesto u vrhu DS-a, bio je šef predsedničkog kabineta i koordinator službi bezbednosti, pa mu se pripisuju zasluge u borbi protiv kriminala, posebno protiv Šarićevog klana, ali i hapšenja Mladića. Ostali deo njegove biografije nije mnogo poznat - zna se da je diplomirao prava, kao i da je iz Žitorađe, baš kao i aktuelni premijer Ivica Dačić sa kojim je išao u školu.

Još jedna dama, Vesna Martinović, bila je gradonačelnica Pančeva i još jedna je pravnica u liderskom timu demokrata. Voli da preko Fejsbuka komunicira sa građanima, a kaže da slobodno vreme voli da provodi u prirodi i čitajući knjige.

Iz Niša dolazi Goran Ćirić, još jedan Tadićev potpredsednički kandidat. Jedini je inženjer, i to elektrotehnike, među potpredsednicima, a vrlo uspešno je rukovodio Poštama Srbije, za šta je dobio i mnoge nagrade.

Konačno, iz Užica na potpredsedničko mesto dolazi Jovan Marković - do skora je tamo bio gradonačelnik, ali su ga naprednjaci smenili. Profesor je fizičkog, a bio je i direktor vrtića, čijom se izgradnjom u Užicu posebno ponosi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.