Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo DOS-a rešilo nesuglasice oko usvajanja Akcionog plana

Beograd -- Oko 20:30 u utorak u zgradi Vlade Srbije završena je sednica predsedništva DOS-a. Članovi vladajuće koalicije razgovarali su o nemogućnosti održavanja sednice parlamenta državne zajednice zakazane zbog usvajanja Akcionog plana o harmonizaciji ekonomskih sistema Srbije i Crne Gore. Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović izjavio je da su na sastanku rešene sve nesuglasice: "Doneli smo odluku da se Skupština zakaže za petak, sutra ujutro će poslanici dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telegrame. Nadam se da smo obezbedili kvorum i da će u petak biti izglasan Akcioni plan. Verovatno će se sutra završiti debata u Skupštini Srbije oko Deklaracije o Kosovu, pa ćemo imati i tu tačku dnevnog reda", kazao je Mićunović.

Mićunović je najavio i da će narednoj sednici parlamenta prisustvovati i poslanici Demohrišćanske stranke Srbije, kao i da poslanici koji nisu prisustvovali jučerašnjoj sednici neće snositi nikakve sankcije.

Podsetimo, sednici parlamenta državne zajednice, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Akcionom planu nisu prisustvovali Žarko Korać, koji je u inostranstvu, kao ni dvojica poslanika DHSS-a Vladan Batić i Milutin Mićić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.