Izvor: B92, 04.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Kosova ima najveću platu

Priština -- Kosovski predsednik Fatmir Sejdiu ima jednu od najvećih plata među svojim kolegama na Balkanu.

Njegova plata je jedna od najvećih i pored činjenice da Kosovo ima najmanji budžet u regionu. Kako je objavljeno na sajtu www.BalkanInsight.com, izvori iz kosovske vlade potvrdili su da je mesečna plata Fatmira Sejdiua od stupanja na snagu Ustava Kosova, 15. juna, 3.400 evra, dok je pre tog datuma bila 2.612 evra.

Sejdiuov portparol Gzavit Bećiri potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za Balkan Insajt da je "predsednikova plata 3.100 i da predsednik ne dobija nikakve finansijske povlastice" iz budžeta.

Sejdiu je tako gotovo najbolje plaćeni predsednik u regionu i pored činjenice da je Kosovo najsiromašnija zemlja, sa budžetom manjim od milijardu evra.

Albanski predsednik Bamir Topi mesečno prima 2.100 evra, a predsednik Srbije Boris Tadić ima, kako piše Balkan insajt, jednu od manjih plata pošto mesečno dobija 1.900 evra.

Najlošije plaćeni predsednik na Balkanu je, izgleda, šef makedonske države Branko Crvenkovski sa 1.200 evra mesečno, a malo bolje od njega stoji crnogorski predsednik Filip Vujanović sa mesečnom platom od 1.300 evra.

Čak i predsednik nove članice Evropske unije, Rumunije, Trajan Basesku ima manju platu od Sejdiua pošto mesečno dobija oko 2.500 evra iako je godišnji budžet Rumunije 170 puta veći od kosovskog.

Najbolje plaćeni predsednik u regionu jeste prvi čovek Hrvatske Stjepan Mesić sa platom od 3.600 evra mesečno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sejdiu i Mesić bogati predsednici Balkana

Izvor: Mondo, 04.Sep.2008

Najbolje plaćeni predsednik u regionu jeste prvi čovek Hrvatske Stjepan Mesić sa platom od 3.600 evra mesečno, a mesečna plata Fatmira Sejdiua je, od stupanja na snagu Ustava Kosova, 15. juna, 3.400 evra, dok je pre tog datuma bila 2.612 evra.

Nastavak na Mondo...

Sejdiu i Mesić najplaćeniji predsednici u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2008, 02:37

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu, sa mesečnom platom od 3.400 evra, spada u predsednike sa najvećom platom na Balkanu, uprkos činjenici da Kosovo ima najmanji godišnji budžet u regionu, tvrdi regionalna istraživačka mreža „Balkan insajt". Izvori mreže u kosovskoj vladi navode...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.