Predsednik Jermenije doputovao u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Jermenije doputovao u Srbiju

Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan doputovao je večeras u Beograd gde će u zvaničnoj poseti Srbiji boraviti do 5. oktobra.

Predsednika Jermenije ugostiće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sarkisijana je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Po dolasku u Beograd predsednik Jermenije podelio je na svom nalogu na Instagramu fotografiju sa beogradskog aerodroma i napisao da je počela njegova poseta Srbiji.

Zvanična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poseta jermenskog predsednika praktično počinje sutra, kada će mu u 10.30 časova biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija.

Nakon toga je planiran sastanak Sarkisijana sa Vučićem, kao i plenarni sastanak delegacija Srbije i Jermenije.

Nakon toga, predsednici će se obratiti medijima.

U subotu je predviđena ceremonija polaganja venca na Jermenski hačkar - spomenik zahvalnosti jermenskog naroda i spomen na sedmoricu pripadnika RV i PVO, poginulih 12. decembra 1988. godine dok su prevozili humanitarnu pomoć u zemljotresom nastradalu Jermeniju.

Sa jermenskim predsednikom sutra će se sastati i premijerka Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.