Pravosuđe se suočava sa političkim uticajima

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Jun.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosuđe se suočava sa političkim uticajima

Predsednik Visokog saveta sudstva (VS S) Dragomir Milojević izjavio je da sudije moraju da se oslobode političkog uticaja, posebno predsednici sudova, kako bi se pravosudje "postavilo na zdrave noge". Na skupu o pravosudju ukazano je na nepoštovanje principa podele vlasti, problem nezavisnosti i kvaliteta pravosudja, kao i gubitak poverenja gradjana u državu i pravosudje. Predstavnici Ministarstva pravde podsetili su da je nezavisnost pravosudja jedan od prioriteta nove strategije za reformu >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << pravosudja a šef Misije OEBS u Srbiji istakao je da nosioci pravosudnih funkcija moraju da budu slobodni i od spoljnih uticaja politike i biznismena, ali i od "unutrašnjih prtisaka".
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Milojević: Osloboditi sudije političkog uticaja

Izvor: Danas, 18.Jun.2014

Predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević izjavio je juče da sudije moraju da se oslobode političkog uticaja, posebno predsednici sudova, kako bi se pravosuđe „postavilo na zdrave noge“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.