Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prava žrtva vršačke vlasti jesu građani

Prava žrtva vršačke vlasti jesu građani

U jučerašnjem demantiju povodom teksta o izbacivanju novinara 'Blica' i TV 'Panovizije' iz zgrade SO Vršac, Goran Štrbac, zamenik predsednika opštine Vršac, potvrđuje tri činjenice: da ne mogu svi novinari da uđu u zgradu opštine i rade svoj posao, da funkcioneri odlučuju koga će da puste u zgradu, i treće - ako neko bez akreditacije uđe u zgradu, policija će ih izbaciti.

Sve tri činjenice pokazuju pravo lice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pokreta 'Vršačka regija - evropska regija', SRS, SPS i DSS - stranaka koji vode opštinu Vršac. Ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju, Zakonom u slobodnom pristupu informacijama o javnom značaju, ali i sa kodeksom ponašanja funkcionera lokalne samouprave, usvojenim u ovoj opštini pre dve godine.

Da se radi o grubom kršenju osnovnog prava - prava na slobodno informisanje, potvrđuje i osuda svih strukovnih udruženja koja su se posle ovog incidenta oglasila. Na pitanje ko je zaista ovde žrtva, odgovor je: građani, koji su ostali uskraćeni za informaciju.

Tanja Dokmanović, dopisnik 'Blica' iz Vršca

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.