Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za elektorsku skupštinu Bošnjaka

Novi Pazar -- Predsednik organizacionog odbora elektorske skupštine nacionalnog saveta Bošnjaka Esad Džudžević pozvao je u petak sve bošnjačke stranke i nevladine organizacije da 6. septembra dođu u hotel Vrbak u Novom Pazaru i "daju doprinos institucionalnom rešavanju bošnjačkog nacionalnog pitanja". "Izborom nacionalnog saveta krunisaćemo našu političku borbu", rekao je Džudžević. Sandzačka demokratska partija Rasima Ljajića, ministra za ljudska i manjinska prava, neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovati na elektorskoj skupštini, saopštio je potpredsednik stranke Mujo Muković.

"Inicijator elektorske skupštine, Ugljaninova, Lista za Sandzak, tvrdoglavo odbija da odloži izbor nacionalnog saveta. Bošnjacima to sada nije u interesu, jer Crna Gora ne priznaje savet i ne treba deliti nacionalno tkivo dok se ne reši taj problem kako bi imali jedinstven nacionalni savet", objasnio je on. Ni Stranka za Sandžak neće učestvovati na elektorskoj skupštini. "Sadašnji izbor nacionalnog saveta predstavlja samo paravan za uske stranačke interese i paravan za zaštitu interesa države, jer će država pred međunarodnom zajednicom govoriti da je demokratska, a mi znamo koliko će nacionalni savet moći da učini", rekao je predsednik SZS Fevzija Murić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.