Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivno: Smena zamenika ministra

Beograd -- Glavni urednici novinskih agencija i štampe izabrali su pozitivan i negativan primer iz korupcije u protekloj sedmici.

Pozitivan primer je smena zamenika ministra Bogoljuba Lazića, iz Ministarstva za kapitalne investicije, zaduženog za oblast telekomunikacija, zbog sukoba interesa. Urednici su kao negativan primer izabrali neprecizan odgovor Vlade Srbije u vezi sa putovanjem ministara u Atinu, saopšteno je iz nevladine organizacije Transparentnost Srbija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U saopštenju vlade nije bilo navedeno zbog čega je smenjen Lazić, ali je štampa pisala da je istovremeno sa funkcijom zamenika ministra bio i član komisije za utvrdjivanje odnosa vlasništva u "Mobtelu" i direktor te kompanije. U okviru akcije Bistro-Mutno, koju poslednjih nekoliko meseci organizuje Transparentnost- Srbija, glavni urednici svake sedmice sa šireg spiska tema koje su u proteklih sedam dana obrađivane u medijim, a biraju pozitivan i negativan primer iz oblasti borbe protiv korupcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.