Pozitivna Crna Gora: Ulični protesti izraz nemoći DF

Izvor: Blic, 26.Jul.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna Crna Gora: Ulični protesti izraz nemoći DF

Crnogorska stranka Pozitivna Crna Gora (PCG) ocenila je danas da je ulični ptrotest koji je za jesen najavio opozicioni savez Demokratski front (DF) izraz "raspada i nemoći" te organizacije.

Predsednik PCG Darko Pajović je, kako su preneli podgorički elektronski mediji, rekao da je "čitava poenta" najavljenih protesta u tome da DF preotme opoziocione glasače.

Prema rečima Pajovića, DF organizacijom uličnih protesta "demonstrira političku snagu koju nema" i njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo prikriva vlastite nesposobnosti. Pajović je kazao da njegova stranka neće učestvovati u uličnim protestima jer, kako je objasnio, nije pristalica "ulične demokratije".

Rezerve prema protestu DF ranije je izrazio i predsjednik novosnovane stanke Demokrati Crne Gore Aleksa Bečić. On, štaviše, nije isključio mogućnost da na protestima bude nereda, pa i da mogu pasti ljudske žrtve.

Predsednik Pokreta za promene, jedne od članica DF, Nebojša Medojević je stoga Bečića optužio da takvom izjavom "plaši narod metodima UDBE".

Lider Nove srpske demokratije, druge članice DF, Andrija Mandić je zbog odnosa prema protestima oštro kritikovao lidera novoosnovane stranke Demos, bivšeg predsednika DF Miodraga Lekića.

Mandić je kazao da je Lekić ranije ušao u DF samo da bi osnovao svoju partiju.

Ni opoziciona Socijalistička narodna partija ne prihvata proteste u organizaciji DF jer, kako je više puta ocenila, njihov cilj nije jasan.

Demokratski front je na uličnom skupu, 13. jula u Beranama, najavio da će sa uličnim protestima početi 27. septembra. Njihov je cilj, kako je objašnjeno, "pad režima Mila Đukanovića". Sve do toga protesti neće prestajati, poručili su više puta Mandić i Medojević.

Nakon rušenja sadašnje crnogorske vlade, kako je najavljeno, trebalo bi da se formira prelazna vlada koja bi pripremila nove parlamentarne izbore.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.