Povratak srpske namenske industrije u Kuvajt

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Apr.2010, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak srpske namenske industrije u Kuvajt

KUVAJT - Zvaničnici Kuvajta iskazali su veliko interesovanje za proizvode srpske odbrambene industrije i postignuta je politička saglasnost o povratku proizvoda domaće namenske industrije na to tržište, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, koji je u poseti ovoj zemlji.

On se danas sastao sa zamenikom emira prestolonaslednikom šeikom Nafavom Al-Ahmadom, predsednikom Vlade Kuvajta šeikom Naserom Al-Mohamedom i ministrom odbrane šeikom Džaberom Al-Mubarakom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Srdačan doček

Tokom dana delegacija Ministarstva odbrane Srbije posetiće i vojnu bazu u Kuvajtu. Prilikom posete Kuvajtu, za srpsku delegaciju koju je predvodio ministar Šutanovac priređen je topao i prijateljski doček, a upućen je i poziv prvom potpredsedniku vlade i ministru odbrane Kuvajta da poseti Srbiju.

- Ovoga puta Srbija neće biti samo izvoznik domaće pameti i proizvoda, već će biti sistem integrator velikog dela namenske industrije regiona i cele Evrope - rekao je Šutanovac. Ministar odbrane očekuje da se posle Kuvajta otvore i mogućnosti za izvoz proizvoda domaće odbrambene industrije i u druge zemlje Persijskog zaliva.

- Ovo je velika stepenica ka budućoj saradnji sa državama celokupnog zaliva - rekao je Šutanovac, koji je tokom dvodnevne posete Kuvajtu razgovarao sa zvaničnicima o unapređenju bilateralne vojne i vojno-ekonomske saradnje.

Predsednik Vlade Kuvajta šeik Naser Al-Mohamed izjavio je posle sastanka za Tanjug da su kuvajtskim oružanim snagama "dobro poznati" oprema i borbena tehnika proizvedeni u Srbiji, i da očekuje potpisivanje niza međudržavnih bilateralnih dokumenata.

- Očekujemo da saradnja naše dve zemlje prevaziđe komercijalne odnose, odnosno prodaju naoružanja i vojne opreme, i da ćemo sarađivati na planu obrazovanja i razmene posete delegacija. Očekujemo da ćemo vrlo brzo, na osnovu poziva ministra Šutanovca, posetiti Srbiju - rekao je premijer Naser Al-Mohamed.

Pa gde si DOKTORE VOJNIH NAUKA,natova DESNA RUKO!!!Nema te dugo u stampi pa mi neobicno kako nema komentara od profesora doktora i velikog vojnog STRATEGA SVIH VREMENA !!!!!!!!!!!!

Djenerale parking prostora, kazi raji da Kuvajtu dugujemo debele pare..Radi se o povratku duga, prica se o 200 miljuna USD...

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Domaća oprema u Kuvajtu

Izvor: B92, 26.Apr.2010

Dragan Šutanovac..Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac je izjavio u Kuvajtu da su zvaničnici te zemlje iskazali veliko interesovanje za proizvode srpske odbrambene industrije... Predsednik vlade Kuvajta šeik Naser al Mohamed je izjavio, posle sastanka sa srpskim ministrom odbrane, da su kuvajtskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.