Potrošili smo svetske resurse za 2016.

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Avg.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošili smo svetske resurse za 2016.

Čovečanstvo je 8. avgusta potrošilo sve resurse koji su mu na raspolaganju za ovu godinu i sada živi na kredit. Dan prekoračenja, kako to naziva nevladina organizacija Mreža za svetski (ekološki) otisak (Global Footprint Network), znači izmedju ostalog da će se svakim daljim izlovom ribe siromašiti ribni fond jer je premašena godišnja količina koja se može obnoviti, a svako dalje emitovanje ugljen-dioksida u atmosferu značiće povećanje njegove koncentracije jer više nema kapaciteta za apsorpciju u okeanima i šumama. Gradjanima Srbije potrebno je 1,6 planeta za sadašnji nivo trošenja resursa, što je svetski prosek.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

RASTE EKOLOŠKI DUG Čovečanstvo će danas potrošiti budžet Zemljinih resursa za celu godinu

Izvor: Blic, 08.Avg.2016

Medjunarodna istraživačka organizacija "Mreža za globalni ekološki otisak" (Global Footprint Network) poručila je da je danas Dan ekološkog duga, što znači da će čovečanstvo danas potrošiti budžet prirodnih resursa za celu godinu, saoštila je Svetska organizacija za prirodu WWF...Kako su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.