Potrebno bolje uređenje finansiranja zdravstva

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Mar.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno bolje uređenje finansiranja zdravstva

Veliki broj propisa, nejasni ugovori Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova i loša komunikacija Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova izdvojeni su kao najveći problemi u izveštaju o finansiranju zdravstva predstavljenom 10. marta. U ovom dokumentu BIRN-a i CINS-a navodi se i da mala izdvajanja za zdravstveni sistem nisu dovoljno objašnjenje za probleme u tom sistemu. Učesnici debate su se složili da Zakon o javnim nabavkama usporava nabavke za zdravstvene ustanove i da je potrebna njegova izmena.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Zakon o javnim nabavkama mora da se menja

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 01:22

Zakon o javnim nabavkama nije loš, ali mora da se menja jer predstavlja jedan od glavnih problema u oblasti zdravstva, saglasni su učesnici debate ''Finansiranje zdravstvenih ustanova''...Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić podsetio je danas da je to ministarstvo pokrenulo inicijativu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.