Postupak za isključenje Dimitrijevića iz DS-a

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak za isključenje Dimitrijevića iz DS-a

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pokrenuo je danas disciplinski postupak za isključenje Bojana Dimitrijevića iz članstva zbog "relativizacije fašizma i zalaganja za odbranu generala Milana Nedića"

DS u saopštenju navodi da je svoje jasno antifašističko opredeljenje nebrojeno mnogo puta pokazala i potvrdila.

"Nijedan član, baš kao nijedan grđanin Srbije, ne sme sebi davati za pravo da pronalazi opravdanja za one koji imaju simpatije i razumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za kolaboracioniste, kvislinge i saradnike okupatora. Antifašistička prošlost DS i, pre svega, žrtve najvećeg zla koje je svet ikada video mu ne smeju to dozvoliti", navodi se u saopštenju.

Pajtić je pokrenuo disciplinski postupak za isključenje Dimitrijevića zbog zalaganja za odbranu generala Nedića koji je, kako navode, sarađivao sa fašističkim režimom i nosi deo odgovornosti za žrtve građana Srbije u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Postupak za isključenje Dimitrijevića iz DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2015

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pokrenuo je danas disciplinski postupak za isključenje Bojana Dimitrijevića iz članstva zbog "relativizacije fašizma i zalaganja za odbranu generala Milana Nedića"...DS u saopštenju navodi da je svoje jasno antifašističko opredeljenje nebrojeno mnogo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.