Posle prvih 7 ukidamo još agencija

Izvor: B92, 24.Sep.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle prvih 7 ukidamo još agencija

Beograd -- Državni sekretar u ministarstvu finansija Vlajko Senić kaže da je prvi korak za ukidanje agencija predlog o ukidanju sedam takvih tela koji je pred poslanicima.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da smatra da će Vlada nastaviti da ukida parafiskalne namete i nepotrebne agencije, napominjući da to "zavisi od cele Vlade".

"To što smo uradili do sada je veliki posao. Godinama su se gomilali parafiskalni nameti i agencije, i mi sada, u jednom danu, činimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliku stvar", ocenio je on i podsetio da bi, pored sedam agencija, poslanici sutra trebalo da potvrde i ukidanje 138 parafiskalnih nameta.

"Mislim da proces smanjivanja birokratije, kada sutra Skupština usvoji paket zakona, samo ide dalje. Što se Ministarstva finansija tiče, mi smo poslali svim ministarstvima dopis i očekujemo da zajednički nastavimo borbu za smanjenje administracije i korupcije", rekao je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede.

Na pitanje da li se odustalo od ukidanja Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja, Senić je rekao da će se to videti sutra i napomenuo da je bilo intervencija Evropske unije.

"Mi gledamo da sve što EU smatra obaveznim ostane u okviru naše pravne regulative, a neke agencije koje nisu neophodne biće ukinute, ali će stvari koje su radile nastaviti da se rade kroz Ministarstvo", rekao je državni sekretar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skupština sutra o ukidanju agencija

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2012

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Srbije Vlajko Senić izjavio je danas da je prvi korak za ukidanje agencija predlog o ukidanju sedam takvih tela koji se nalazi pred poslanicima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.