Poslanici završili rad, a u petak o amandanima

Izvor: Studio B, 29.Avg.2012, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili rad, a u petak o amandanima

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u načelu o dopunama Zakona o vanparničnom postupku i o izmenama Zakona o javnom beležništvu, dok će u petak, 31. avgusta, raspravljati o amandamnima na ta dva zakona.

Skupština Srbije je danas počela raspravu o ova dva zakona čije su dopune i izmene predložili poslanici Srpske napredne stranke.   

Izmenama Zakona o javnom belezništvu predlaže se odlaganje početka primene tog zakona za mart iduće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jer, kako su naveli predlagači izmena zakona, nije moguće do septembra obezbediti uslove za njegovu primenu.   

Poslanica Demokratske stranke i bivša ministarka pravde Snežana Malović optužila je danas poslanike Srpske napredne stranke za plagijat jer su, kako je navela, predložili kao svoj tekst dopuna Zakona o vanparničnom postupku koji je ranije podnelo Ministarstvo pravde.   

Pojedini poslanici opozicije danas su kritikovali predložene dopune Zakona o vanparničnom postupku, navodeći da je podložan zloupotrebama jer predviđa upis u matične knjige rođenih "pravno nevidljivim osobama" samo uz prisustvo dva svedoka.   

Dopunama Zakona o vanparničnom postupku predložen je poseban postupak za donošenje isprave o činjenici rođenja koja bi bila osnov za upis ljudi bez ličnih dokumenata u matičnu knjigu rođenih.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.