Poslanici danas o zadužbinama i fondacijama

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici danas o zadužbinama i fondacijama

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas treću sednicu jesenjeg zasedanja načelnom raspravom o Predlogu zakona o zadužbinama i fondacijama.

Cilj donošenja novog zakona o zadužbinama i fondacijama jeste da omogući pravni okvir koji će biti podsticajan za razvoj zadužbinarstva i fondacija, kao i za njihovo transparentno upravljanje i poslovanje.

Predlogom zakona predvidjeno je postojanje zadužbine i fondacije kao nedobitnih nevladinih organizacija, koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnivaju dobrovoljno i samostalne su u odredjivanju ciljeva koji ne smeju biti u suprotnosti sa pravnim poretkom, niti usmereni na nasilno rušenje ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti Srbije, kršenje ljudskih prava ili izazivanje i podsticanje neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.

Poslanici o ekonomskim zakonima

Poslanici su do sada u načelu razmotrili 15 zakonskih predloga i drugih akata, od ukupno 36 koliko se nalazi na aktuelnoj sednici parlamenta, koja je počela 14. oktobra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.