Poslanici SRS trošili milione za benzin

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici SRS trošili milione za benzin

DESOTORO bivših poslanika SRS, koji će podneti tužbu protiv Narodne skupštine zbog neisplaćenih dnevnica, podigli su sa blagajne parlamenta čak 14,1 milion dinara za utrošeno gorivo. Prema podacima do kojih su došle ”Novosti”, njima je ta svota isplaćena u periodu od septembra 2009. do maja prošle godine, a upravo za taj period radikalski tribuni potražuju dnevnice i regres. Po osnovu naknade za korišćenje sopstvenog vozila najviše je inkasirala Radica Jocić - 1,9 miliona dinara, a oktani su bili papreni i kod Lidije Dimitrijević, Dušana Marića, Milorada Krstina, Milana Škrbića, Mirka Munjića, Momčila Duvnjaka, Dušanke Plećević, Vlade Milojkovića i Zorana Popovića. Iako oni po zakonu imaju pravo na ovu naknadu, ostaje dilema da li je moralno da i na ovu sumu traže još po 600.000 dinara po čoveku, i to za dnevnice koje su ukinute još 2009. - Imali smo uredne putne naloge i sledovale su nam te naknade. Ničeg nema spornog. Mogu ovi iz vlasti da smišljaju koje god hoće akrobacije, ali zakon je na našoj strani i sigurno će izgubiti spor - ubeđen je Momčilo Duvnjak, jedan od inicijatora tužbe protiv parlamenta.Nekadašnji parlamentarci SRS ukupno traže 8,4 miliona dinara, a nedavno je istekao rok koji su Skupštini dali za vansudsko poravnanje. Pošto je parlament odbio da pregovara, radikali će početkom februara podneti tužbu, koju bi osim pomenutih deset poslanika trebalo da potpišu i Sulejman Spaho, Milorad Buha, Vitomir Plužarević i Bojan Mladenović.Inače, lider SRS Vojislav Šešelj od početka je protiv ove pravne ”operacije”, ali ga partijske kolege nisu poslušale. BABIĆ: NE PODMAZUJEMO MASNU GUSKU Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora Skupštine, metaforično kaže da parlament sigurno ”neće podmazivati masnu gusku”. - Da li je normalno da oni koji žive ekstremno bolje od ogromne većine građana i koji su primali znatno veće plate od prosečne, sada traže još po 600.000 dinara? Da ne pričam da je dobar deo njih naplaćivao putne troškove, a živeli su u Beogradu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikali potrošili 14,1 milion dinara na gorivo

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2013

Desetoro bivših poslanika SRS, koji će podneti tužbu protiv Narodne skupštine zbog neisplaćenih dnevnica, podigli su sa blagajne parlamenta čak 14,1 milion dinara za utrošeno gorivo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Poslanici SRS "ojadili" Skupštinu

Izvor: B92, 30.Jan.2013, 10:38

Beograd -- Poslanici SRS, u sporu sa Skupštinom zbog dnevnica, naplatili milione za utrošeno gorivo. Uzeli za gorivo 14,1, a traže još 8,4 miliona dinara, pišu Novosti...Prema podacima do kojih su došle "Novosti", radikalima je 14,1 milion dinara isplaćeno u periodu od septembra 2009. do maja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.