Posada ušla u kupolu na Havajima u okviru priprema za Mars

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posada ušla u kupolu na Havajima u okviru priprema za Mars

Šest pažljivo odabranih naučnika ušlo je danas u specijalnu kupolu izgrađenu na vulkanu Mauna Loa u okviru istraživanja ljudske psihologije, koje će NASI dati podatke potrebne za planiranje dugih misija na Mars.

Četiri muškarca i dve žene će u simulaciji svemirskog doma na udaljenom havajskom ostrvu, veličine oko 110 kvadratnih metara, provesti osam meseci.

U tom periodu oni neće imati fizički kontakt s drugim ljudima, a sva elektronska komunikacija sa timom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za podršku će kasniti 20 minuta, što je vreme za koje i-mejl stiže sa Marsa na Zemlju.

Projekat, koji je finansirala NASA, proučavaće psihološke poteškoće izazvane dugim boravkom u zatvorenim i izolovanim uslovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Posada ušla u kupolu na Havajima u okviru priprema za Mars

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2017, 00:18

Šest pažljivo odabranih naučnika ušlo je danas u specijalnu kupolu izgrađenu na vulkanu Mauna Loa u okviru istraživanja ljudske psihologije, koje će NASI dati podatke potrebne za planiranje dugih misija na Mars...Četiri muškarca i dve žene će u simulaciji svemirskog doma na udaljenom havajskom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.