Popović: Sve zavisi od volje pojedinca

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Sve zavisi od volje pojedinca

Popović je pohvalio rad Vlade na međunarodnom planu i ocenio da vodi veoma balansiranu politiku, korisnu za građane

Centar i desni centar su budućnost Srbije, to je jedina prava opcija, izjavio je Kuriru predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović, koji smatra da opozicija, međutim, ne može da dođe do izražaja i da je nema dovoljno u medijima, što nije dobro za demokratiju.

Naša je politika dijaloga, koja toleriše najrazličitija mišljenja. To sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pokazao kada sam sudu demokratske javnosti izneo svoju ideju o podizanju zida na granici sa

Makedonijom, rekao je Popović i ocenio da je taj predlog "državnički i odgovoran".

"Zidom se spašava Srbija" i "čuva sloboda", naglasio je Popović i upozorio da postoji pretnja od terorističkih napada u Srbiji, zbog čega traži da granice budu "hermetički

zatvorene za nelegalne i lažne migrante", jer "ne smemo da dozvolimo da nam teroristi uđu u zemlju".

"Oštro se protivimo nameri Vlade da vojne kasarne naseli migrantima. Niko nema pravo da od srpskih kasarni pravi regrutne centre za islamiste", poručio je Popović.

On je pohvalio rad Vlade na međunarodnom planu i ocenio da vodi veoma balansiranu politiku, korisnu za građane, ali je napomenuo da "u ovom trenutku nema ekonomskog interesa da pristupimo Evropskoj uniji (EU)".

Upitan o odnosima Vlade prema Rusiji, Popović je ocenio da je ruski predsednik Vladimir Putin "pokazao bliskost prema Srbiji time što prima premijera i predsednika maltene svaki put kad dođu u Rusiju".

"Nijedna zemlja u Rusiji nema takav tretman. Rusija je naš najveći prijatelj", naglasio je Popović i podsetio da Srbija ima olakšice za izvoz u Rusiju kakve nema nijedna država na svetu, ali taj potencijal ne koristi u dovoljnoj meri.

Ističući da je vreme za nove izbore, Popović je Vladi zamerio to što "ne funkcionišu institucije sistema, već sve zavisi od volje pojedinaca".

"Uz to, ekonomija se vodi na pogrešan način. U krizi ne može samo da se štedi. Mora da se ulaže i u privredu", rekao je Popović i objasnio da se time podstiču privredna aktivnost i novo zapošljavanje.

Povodom pitanja da li je pa li je politika države u regionu podjednako dobra kao ona na međunarodnom nivou, Popović je uzvratio da su dva najvažnija kriterijuma kojima se meri uspeh regionalne politke: razvoj ekonomske saradnje sa državama u regionu i zaštita položaja Srba.

"Ne vidim da je naša vlada po bilo kom od ova dva pitanja postigla neki rezultat", ukazao je Popović, koji smatra i da su "Srbi u Hrvatskoj su klan, nedoklan narod, koji mnogi u toj zemlji žele da dotuku asimilacijom".

"Umesto da se Beograd tome odlučno suprotstavi, on se bavi mnogo manje bitnim stvarima iz domena tih odnosa, što je neodgovorno", ocenio je Popović.

On je poručio i da "Srbija treba da zamrzne učešće u Briselskim pregovorima", jer se njima, "korak po korak, ukida prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji".

Prema oceni Popovića, izgleda da je jedini cilj EU da Srbija u Briselu bude politički ponižena, a njena imovina na Kosovu opljačkana.

Upitan da li je vreme da Milo Đukanović ode sa vlasti, Popović je odgovorio "naravno" i konstatovao da u "Crnoj Gori imate autentični bunt naroda protiv poslednjeg neskriveno autoritarnog evropskog režima".

"Nemam ni jedne reči opravdanja za generalnu poziciju Beograda prema položaju srpskog naroda u Crnoj Gori. On je izložen tolikim pritiscima da mogu slobodno da to nazovem tihim genocidom", rekao je Popović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.