Popović: Podrška vinarima za izvoz u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Podrška vinarima za izvoz u Rusiju

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović danas je u Vršcu izrazio uverenje da će domaćim vinarima buduća vlada obezbediti veću podršku za izvoz u Rusiju.

On je prilikom razgovora sa srpskim vinarima na Sajmu vina izjavio da domaći vinari imaju neograničene mogućnosti za izvoz na rusko tržište i da im je u tome potrebna sistemska pomoć države.

"Naši vinari to ne mogu sami, njima je potrebna sistemska podrška države, ista onakva kakvu imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvođači iz EU. Siguran sam da će buduća vlada obezbediti veću podršku vinarima za izvoz u Rusiju", rekao je Popović.

Kako je saopštila SNP, Popović je naglasio da Rusija svake godine uveze vina u vrednosti od skoro milijardu evra, navodi se u saopštenju.

"To su velikim delom vina iz zemalja zapadne Evrope, koje danas, zbog sankcija više ne mogu da se uvoze u Rusiju. To je šansa koju Srbija mora da iskoristi", rekao je Popović.

On je naglasio da je za proteklih osam godina izvoz srpskog vina u Rusiju porastao 21 put što pokazuje da posao sa izvozom vina u Rusiju ima ogroman potencijal, "koji nažalost nije iskorišćen u punoj meri".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.