Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odloženo suđenje Tufegdžiću

Mionica -- Po treći put je odloženo suđenje sudiji Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, Vuku Tufegdžiću.

Pred Opštinskim sudom u Mionici on je optužen da je službena lica ometao u obavljanju poslova bezbednosti. Kako je Beti potvrđeno u tom sudu, početak glavnog pretresa odložen je ovoga puta zbog toga što je branilac drugooptuženog Ilije Maričića, iz Beograda, tražio izuzeće mioničkih tužilaca.

Odlaganje je zbog smrtnog slučaja u porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatražio i advokat saobraćajnih policajaca, koji u ovom postupku imaju status oštećenih.

O zahtevu za izuzeće mioničkih tužilaca odlučivaće okružni državni tužilac iz Valjeva, Zlatko Šulović.

Protiv Vuka Tufegdžića i Ilije Maričića opštinski državni tužilac iz Mionice podneo je optužni predlog za krivično delo ometanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti zbog toga što su 7. maja 2006, u ranim jutarnjim satima, odbili da se podvrgnu alko testu prilikom rutinske kontrole saobraćaja.

Prema navodima iz optužnog predloga, Tufegdžić se pri tom nedolično ponašao i "oštetio policijski automobil", dok je Maričić jednog od saobraćajaca iz patrole "s leđa uhvatio za opasač".

Sudija Nikola Mirković novo ročište zakazao je za 27. februar.

Tufegdžić je kao istražni sudija Vojnog suda vodio istragu o smrti dvojice gardista na stražarskoj dužnosti u Topčideru, koji su u oktobru 2004. pronađeni mrtvi u blizini ulaza u tajni vojni objekat "Karaš".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.