Ponovo divljanje po Beogradu, policija hapsi

Izvor: Blic, 18.Feb.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo divljanje po Beogradu, policija hapsi

Policija je uspostavila red na Zelenom vencu, gde su huligani malo posle 16 sati demolirali Mekdonalds, a više izgrednika je uhapšeno.



Gosti su u panici pobegli iz restorana kada su huligani, iz grupe od više stotina demonstranata, počeli da demoliraju restoran.

U okolini Zelenog venca je 50-ak pripadnika Žandarmerije. Saobraćaj funkcioniše ka Terazijskom tunelu, ali je policijski kordon postavljen na početku Ulice kraljice Natalije (Narodnog fronta). >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uhapšeno je nekoliko izgrednika. Više huligana je povređeno i u međusobnim tučama.

Policija je intervenisala protiv izgrednika na početku Brankovog mosta, u okolini obeliska. Reporter Bete je javio da je policija jurila huligane i u parku na novobeogradskoj strani. Prilikom hapšenja korišćene su i palice.

Sukobi policije i demonstranata počeli su oko 15 sati ispred zgrade Vlade Srbije, kada je policija sprečila grupu od više stotina mlađih ljudi, većinom fudbalskih navijača, da se probiju ka zgradi ambasade SAD u Ulici kneza Miloša. Demonstranti su kamenovali policiju, a potom se uputili ka centru grada, lomeći usput nekoliko izloga, saobraćajnih znakova i semafora.

Žandarmerija je reagovala nakon nekoliko minuta, izgrednici su se razbežali a najmanje jedan huligan je uhapšen.

Danas je ponovo demoliran i Mekdonalds na Slaviji, a huligani su kamenicama i ciglama gađali i ambasadu Turske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi neredi, MUP hapsi huligane

Izvor: B92, 18.Feb.2008

Beograd, Banja Luka -- Huligani demolirali Mekdonalds na Zelenom vencu, više izgrednika uhapšeno. Vojislav Koštunica pozvao na prekid rušilačkih nereda...Intervencija MUP-a kod Autokomande..Grupa od oko 200 maloletnika uputila se večeras iz centra Beograda u pravcu ambasade Albanije na Dedinju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.