Ponovno glasanje na tri izborna mesta u Voždovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno glasanje na tri izborna mesta u Voždovcu

BEOGRAD - Opštinska izborna komisija Voždovca nije večeras saopštila zvanične rezultate lokalnih izbora, jer će na tri biračka mesta biti ponovljeno glasanje zbog, kako je navedeno, uočenih nepravilnosti.

Predsednik opštinske izborne komisije Igor Anđelković je, posle završetka sednice komisije, rekao novinarima da izbori na tri biračka mesta moraju da se ponove, jer to može da "promeni ukupnu sliku izbornog procesa".

Dodao je da će izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu na Pašinom brdu, Belom potoku i Ripnju, jer su na tim biračkim mestima zabeležene nepravilnosti.

Kao primer je naveo slučaj pronalaska jednog listića više nego što je predviđeno.

Anđelković je rekao i da je opštinska izborna komisija Voždovac odbacila prigovore koje je podnela koalicija Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Narodne partije.

Informativna služba opštine Voždovac saopštila je da je na jednom biračkom mestu na Pašinom brdu u biračkoj kutiji pronađen jedan listić više od broja glasača.

Na jednom biračkom mestu u Belom potoku zapisnik nije usvojen zbog toga što od 11 potvrda o glasanju van biračkog mesta deset nisu potpisali birači već samo članovi biračkog odbora, a isti problem je zabeležen i kod pet potvrda na jednom biračkom mestu u Ripnju.

Glasanje na ta tri biračka mesta je zakazano za nedelju, 14. jun.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.