Pompeo: Postoje oblasti u kojima moramo da sarađujemo sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2020, 11:39

Pompeo: Postoje oblasti u kojima moramo da sarađujemo sa Rusijom

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da postoji nada kada je reč o novom sporazumu o kontroli naoružanja, dok saradnja Rusije i Amerike po tom pitanju jača stabilnost i bezbednost celog sveta.
„Postoje oblasti u kojima moramo da sarađujemo sa Rusijom“, konstatovao je Pompeo tokom govora u biblioteci „Ričard Nikson“. On je, uoči sledeće runde pregovora ruskih i američkih vojnih stručnjaka rekao i da sklapanje novog sporazuma ide naruku i Rusiji i Americi. „To je i u našem interesu, ali i u interesu Rusije. Molili smo čak i Kineze da nam se priključe, međutim oni su to odbili. Nadam se da će se predomisliti“, dodao je. Takođe se osvrnuo i na Sporazum o neširenju oružja rekavši da je u pitanju ozbiljan strateški izazov, ali da bi saradnja i u tom polju zasigurno učinila svet bezbednijim.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.