Politika: Za samo jedan osporeni doktorat podneta žalba

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Za samo jedan osporeni doktorat podneta žalba

Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena, piše Politika.

Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za taj list da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju.

Prema njegovim rečima vlasnici osporenih diploma biće "vraćeni u prethodno zvanje - kao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predavači bez doktorata".

List navodi da se ne može sa sigurnošću reći da li će zaista tako biti, jer je Ministarstvo prosvete nedavno saopštilo da se "sporne doktorske diplome mogu smatrati validnim ukoliko su ih izdale visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, a koje nemaju saglasnost unverziteta za nastavni plan magistarskih studija".

Ukoliko profesori "pređu" preko odluke Komisije, Popović je rekao da bi trebalo da reaguje inspekcija Ministarstva prosvete, a ako se to ne dogodi, Komisija za akreditaciju ima pravo na vanredni nadzor ustanove.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.