Politika: Kako su podeljene funkcije u Beogradu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politika": Kako su podeljene funkcije u Beogradu?

BEOGRAD - Budući gradonačelnik Beograda biće Aleksandar Vučić, jedan od njegovih zamenika Andreja Mladenović, dok bi gradski menadžer trebalo da bude Nemanja Šarović, piše današnja Politika, pozivajući se na nezvanične izvore iz Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije.

List piše da uprkos tvrdnjama čelnika gradskih odbora da se o konkretnim kadrovima još nije razgovaralo, nezvanično se saznaje da je protekle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postignut načelan dogovor oko podele mesta u gradskoj vlasti.

Na 14 stranica sporazuma, čije se potpisivanje očekuje, osim ranije dogovorenih pet principa, nalazi se i šema podele gradskih sekretarijata među tri stranke koje pregovaraju o vlasti u Beogradu.

Za predsednika Skupštine grada Beograda "viđen" je funkcioner SPS Aleksandar Antić.

Na osnovu izbornih rezultata, od 13 članova gradskog veća, radikali bi imali sedam, dok bi po tri mesta dobili DSS i SPS.

Predsednik beogradskog odbora DSS Nenad Komatina potvrdio je da će njegovoj stranci pripasti isti broj sekretarijata kao i 2004. godine, ali nije hteo da govori o kojim sekretarijatima je reč.

Politika piše da će DSS pripasti sekretarijati za saobraćaj, obrazovanje, urbanizam i građevinske poslove, upravu i sport.

Socijalisti će, navodno, dobiti sekretarijate za socijalnu i dečju zaštitu, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, dok bi SRS rukovodila sekretarijatima za finansije, zdravstvo, imovinsko-pravne poslove i građevinsku inspekciju, privredu, kulturu i inspekcijske poslove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.