Politički razgovori samo ako bude slobodnih izbora

Izvor: Akter, 09.Apr.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički razgovori samo ako bude slobodnih izbora

Liderka opozicije u Mjanmaru Aung San Su Ći izjavila je da će sutrašnji politički razgovori na visokom nivou imati smisla samo ako budu vodili ka slobodnim i pravičnim izborima planiranim za kasnije ove godine

Razgovori Sui Ći, predsednika Teina Šeina, načelnika generalštaba, predsedanika dva doma parlamenta i predstavnika etničkih manjina tražili su poslanici još prošle godine, ali su ga predstavnici vlasti dosad izbegavali.

Nacionalna liga za demokratiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << liderke Su Ći i stranke etničkih manjina su ocenili da ih odredbe ustava i izbornog zakona stavljaju u neravnopravan položaj na izborima.

Su Ći kao udovica Britanca ne može da bude predsednica zemlje. Prema ustavu Mjanmara zabranjeno je da oni koji su venčani s osobama druge nacionalnosti ili imaju decu druge nacionalnosti budu izabrani za šefa države.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.