Pokrajina: Hitan sastanak zbog ukidanja nadležnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina: Hitan sastanak zbog ukidanja nadležnosti

Pokrajinska vlada uputila je oštar protest protiv gašenja "Elektrovojvodine", jednog od najsnažnijih privrednih subjekata na teritoriji Vojvodine i zatražila hitan sastanak sa Vladom Republike Srbije, na kojem će se razgovarati o, kako se upozorava, evidentnom ukidanju nadležnosti pokrajine u brojnim oblastima.

Pokrajinska vlada navela je u saopštenju da se konstantno ignorišu preporuke pokrajinskih institucija koje su u interesu građana i građanski pokrajine, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i nedavni zahtev Skupštine Vojvodine da se "Elektrovojvodina" ne ukine, koji je, kako se ističe, ignorisan od svih republičkih institucija

"U toku prošle i ove godine započet je rad na izmenama i dopunama zakona koji regulišu oblast poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva: Zakon o vodama, Zakon o šumama, Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara. Pojedine izmena u tekstovima nacrta tih zakona, umanjuju odnosno ukidaju nadležnosti Pokrajine", ukazuje se u saopštenju.

Navodi se da se jednom od predloženih izmena Zakona o vodama, ukida nadležnost AP Vojvodine za vršenje inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o vodama, odnosno poslova vodne inspekcije.

Takođe, kako se dodaje, i u tekstu nacrta Zakona o šumama uočene su brojne izmene među kojima su i ukidanje nadležnosti AP Vojvodine u davanju saglasnosti za promenu namene šuma i šumskog zemljišta za površinu do 10 ari, nadležnost davanja ovlašćenja za sprovođenje monitoringa šuma na teritoriji pokrajine, davanje saglasnosti na osnove gazdovanja šumama i drugo.

"Primedbe resornog pokrajinskog sekretarijata stavljene su i na tekst Nacrt zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, na delove koji se odnose na naknade za vode, te za naknade iz oblasti šumarstva i lovstva", stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada Vojvodine traži sednicu s Vladom Srbije

Izvor: Akter, 03.Jun.2015

Pokrajinska vlada Vojvodine je danas oštro protestovala zbog gašenja Javnog preduzeća "Elektrovojvodina" i zatražila hitan sastanak s Vladom Srbije povodom "konstantnog ignorisanja" preporuka pokrajinskih vlasti i "evidentnog ukidanja" nadležnosti Pokrajine u brojnim oblastima.."Konstantno se ignorišu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.