Pokazana ozbiljnost u raspravi o Kosovu

Izvor: S media, 29.Jul.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazana ozbiljnost u raspravi o Kosovu

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da je u parlamentu, tokom rasprave o vladinim merama povodom savetodavnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ispoljeno političko jedinstvo i potreban stepen ozbiljnosti.

"Dijalog u skupštini je već duže vreme postalo sredstvo komuniciranja medju poslanicima, a kada je u pitanju ovako značajna tema kao što je suverenitet i integritet naše >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zemlje, jedinstvo vlade i parlamenta po pitanju odluke vezane za suverenitet i integritet zemlje, ozbiljnost poslanika i atmosfera u skupštini me nije iznenadila", rekla je Djukić Dejanović i dodala da je time veoma zadovoljna.

Predsednica skupštine je dodala da ne može sa sigurnošću da kaže da li će takav nivo rapsrave biti i kada su u pitanju druge rasprave i aktivnosti parlamenta, ali da je za tu "par ekselans temu države, vlade i skupštine, takav stepen ozbiljnosti zaista bio potreban".

Skupština Srbije usvojila je 26. jula sa 192 glasa "za" Odluku o nastavku aktivnosti Republike Srbije u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

"Narodna skupština smatra da je neophodno da se putem mirnih pregovora dodje do trajnog, održivog i obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo i Metohiju, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, koje će omogućiti istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, kao i mir i stabilnost regiona", navodi se u tekstu.

U dokumentu se poziva na nacionalno jedinstvo i najavljuje korišćenje svih raspoloživih diplomatskih i političkih sredstava za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADA RS: BIH NEMA OSNOVA DA PRIZNA KOSOVO

Izvor: Kurir, 29.Jul.2010

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske (RS) danas je ocenila da ne postoje osnove da BiH prizna Kosovo i istakla da podržava nastojanje Srbije da se pitanje statusa Kosova rešava diplomatskim putem i na konstruktivan način, saopštio je vladin Biro za odnose s javnošću...Vlada RS je ocenila da savetodavno...

Nastavak na Kurir...

Niko u Srbiji nije siguran u pobedu u UN

Izvor: Press, 29.Jul.2010

Političke stranke su izuzetno oprezne kada je reč o prognozama ishoda glasanja na Generalnoj skupštine UN o rezoluciji koju je podnela Srbija. Vladajuće i deo opozicionih stranaka ipak veruju da postoje šanse da će ovaj akt dobiti podršku većine članica UN. Nasuprot njima, u DSS-u strahuju od...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.