Podrška Kine u pitanjima od vitalnog interesa

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Kine u pitanjima od vitalnog interesa

Srbija ima značajan angažman u mehanizmu saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa delegacijom Šangajskog instituta za međunarodne studije, na čelu sa direktorom Akademskog komiteta Jang Điemienom, o značaju dobrih odnosa Srbije i Kine i podrške u pitanjima od vitalnog interesa.

Na sastanku je istaknut značaj angažmana Srbije u mehanizmu saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Evrope, kao i potencijal tog mehanizma u okviru projekta kreiranja transportnog i trgovačkog koridora "Ekonomski pojasa Puta svile i pomorskog Puta svile za 21. vek", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je naglasio ulogu Kine u podsticanju globalnog ekonomskog napretka i izgradnji pravednijeg međunarodnog poretka.

Šangajski institut za međunarodne studije je jedan od najznačajnijih istraživačkih centara u Kini i svetu koji ima i savetodavnu ulogu u formulisanju strateških pravaca u spoljnoj politici, aktivnostima modernizacije zemlje i njenoj bezbednosnoj politici, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.