Izvor: B92, 12.Avg.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta inicijativa o funkcijama

Beograd -- Ustavnom sudu podneta prva inicijativa za ocenu ustavnosti članova Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije o obavljanju i duplih funkcija.

Inicijativu koja je dostavljena i Agenciji za borbu protiv korupcije, podneo je građanin.

Inicijativom je predloženo da Ustavni sud do konačne odluke privremenom merom obustavi izvršenje pojedinačnih akata koji se donose na osnovu osporenih odredaba Zakona, zbog kojeg bi, kako je naveo, mogle nastupiti neotklonjive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štetne posledice.

Agencija za borbu protiv korupcije zatražiće ocenu ustavnosti zakona posle 26. avgusta, kada bi trebalo da bude održana sednica Odbora.

Podsetimo, predsednik Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić upozorio je da bi EU mogla ponovo da uvede vize građanima Srbije zbog spajanja izvršnih i zakonodavnih funkcija, a predsednik tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije Drago Kos rekao je da bi put Srbije ka EU mogao da bude usporen ako predugo zadrži praksu nespojivih funkcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.