Počinje suđenje katalonskim separatistima

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Feb.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje katalonskim separatistima

U Vrhovnom sudu u Madridu 12. februara je počelo sudjenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije. Pred sudom za oružanu pobunu i druge, manje optužbe odgovara 12 katalonskih političara i aktivista koji su 2017. godine učestvovali u organizaciji zabranjenog referenduma o otcepljenju Katalonije i aktivno radili na osamostaljenju te autonomne pokrajine sa 7,5 miliona stanovnika na severoistoku Španije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Uprkos protestima počelo suđenje katalonskim separatistima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2019

MADRID - Sudski proces protiv 12 katalonskih separatističkih lidera počeo je u utorak pred španskim Vrhovnim sudom, uprkos protestima i mogućnosti da se zbog toga u zemlji raspišu vanredni izbori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.