Počinje rekonstrukcija osnovne škole u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rekonstrukcija osnovne škole u Senti

Počele su pripreme za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole “Stevan Sremac” u Senti. Radovi će se izvoditi na objektu izdvojenog odeljenja “Turzo Lajoš”. Reč je o investiciji vrednoj 262 miliona dinara. Novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

Zgrada “Turzo Lajoš” u Senti u kojoj su se školovala četiri stotine osamdesetdva učenika, stara je više od jednog veka i prema rečima direktorke Žužane Urban, do sada “nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobila novu haljinu”.

“Trebalo bi da izgleda kao jedna lepa i nova škola i naravno moderna, jer svet se menja i mi moramo da se menjamo i učenici imaju potrebu za tim“, rekla je Žužana Urban, direktorka Osnovne škole “Stevan Sremac”.

U pripremi za rekonstrukciju učestvuju svi članovi kolektiva.

“Pakujemo, pomažemo zajedno radnicima, jer bez toga ne bismo mogli preseliti ovu školu. Sve moramo da iznesemo iz objekta, ništa ne može da ostane, ni jedna slika, ni sat na zidu. To je ogroman posalo, ali svaka čast svima, jer svi rade. Republika je izdvojila petnaest miliona dinara za najhitnije radove“, dodala je Žužana Urban.

“Počeli smo najvažniji deo, izmena prozora na zgradi, a sad smo počeli sa celom rekonstrukcijom, što podrazumeva i školske terene... kompletna izmena instalacija, vodovoda, grejanja, električnih vodova, oni su isto veoma stari“, rekao je Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta.

U Osnovnoj školi “Stevan Sremac” obrazuje se 1500 učenika, njih 450 u staroj zgradi Turzo Lajoš.

Osnovna škola “Stevan Sremac u Senti ima pet jedinica. Dok traju radovi na zdanju “Turzo Lajoš”, učenici će pohađati nastavu u druga dva objekta.

Planirano je da radovi budu završeni za tri stotine dana, kažu u lokalnoj samoupravi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.