Početak razgovora ne treba odlagati

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak razgovora ne treba odlagati

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i metohiju Oliver Ivanović izjavio je da početak razgovora Beograda i Prištine ne bi trebalo odlagati, bez obzira na to što je danas izglasano nepoverenje kosovskoj vladi.

Ivanović je, u izjavi Tanjugu, podsetio da Vlada Srbije još nije donela stav o učešću Srba na kosovskim izborima, koji su zakazani za 12. decembar, a što se tiče razgovora Beograda i Prištine, kazao je - ne treba očekivati da će na početku biti "o >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ozbiljnijim, težim i kontraverznijim temama".

"Sigurno je da se možemo i moramo sastati, jer to otvara put za neke ozbiljnije pregovore kada se jednom konstituišu organi u Prištini posle ovih izbora", rekao je Ivanović.

SB UN o Kosovu 12. novembra

"Za promenu stava potrebna je ozbiljnija analiza i utvrdjivanje prednosti i nedostataka od politike koja je do sada sprovodjena, jer se Srpska zajednica nije osposobila da sama odlučuje po tom pitanju, ona pažljivo gleda i sluša ono što će joj biti rečeno od vlasti u Beogradu", rekao je Ivanović.

Ivanović je naglasio da nije zagovornik velikih zaokreta u tom smislu bez ozbiljnije analize.

Redžepi: Srbi za izbore

"Mislim da ovo nisu poslednji izbori i da zato Srbe na Kosovu moramo osposobiti da samostalno odlučuju o nekim pitanjima i ponesu veći deo odgovornosti za ono što se dogadja", rekao je on.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.