Počele konsultacije za sastav Vlade Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2013, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele konsultacije za sastav Vlade Republike Srpske

04.03.2013. -

Mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović počela je danas konsultacije za sastav nove vlade, a ona će, kako je najavljeno, narednih dana razgovarati sa koalicionim partnerima, novim, ali i starim ministrima.

Imena pet ministara iz SNSD-a potvrđena su i na zvaničnom sajtu ovog saveza. To su Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova, Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture, dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Slobodan Stanić, ministar zdravlja i Igor Vidović, ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje.

Kako je prenela RT Republike Srpske, šesto ministarstvo u kojem će se menjati ministar je Ministarstvo trgovine i turizma. Ovo mesto pripašće, kako se navodi, Socijaldemokratskoj partiji ili Stranci demokratske akcije.

“Ne treba da imamo ikakvih dilema o radu buduće vlade, kada je u pitanju ustavna pozicija Republike Srpske i na koji način treba da se ponašamo u svim međunarodnim kontaktima i aktivnostima u evropskim integracijama”, rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.