Počele izborne radnje; utvrđene boje listića

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 21:46

Počele izborne radnje; utvrđene boje listića

Beograd -- Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević konstatovao je večeras da su otpočele izborne radnje u Srbiji za izbor narodnih poslanika.

Dimitrijević je članovima RIK-a rekao da je na obrazloženi predlog Vlade, predsednik Republike doneo ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, te da je taj ukaz objavljen u Službenom glasniku, a istovremeno je doneta i odluka o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 3. april 2022. godine.

"Rokovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vršenje izbornih radnji počinju od danas 15. februara. Mogu da konstatujem da su otpočele izborne radnje u Srbiji za narodne poslanike", rekao je Dimitrijević.

Republička izborna komisija donela je odluku o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike za izbore raspisane za 3. april ove godine.

Doneta je i odluka o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje radnog dana za sprovođenje izbora za narodne poslanike, a odnosi se i na domaće i strane posmatrače.

Dimitrijević je rekao da su to uobičajeni obasci koji su se i ranije koristili.

RIK je doneo odluku da kontrolni listić za proveru isparavnosti glasačke kutije za glasanje za narodne poslanike bude ljubičaste boje, a listić za glasanje sive boje.

Takođe, doneta je odluka da boja glasačkog listića za predsedničke izbore bude plave boje, a kontrolni listić “cigla” boje.

Dimitrijević je rekao da su predsednički izbori redovni, kao i da će se održati u 2022. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RIK: Počele izborne radnje za izbor narodnih poslanika, utvrđene boje listića

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 10:00

Republička izborna komisija donela je odluku o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike za izbore raspisane za 3. april ove godine...Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević konstatovao je sinoć da su otpočele izborne radnje u Srbiji za izbor narodnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.