Počela zajednička sednica vlada Srbije i RS u Trebinju

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela zajednička sednica vlada Srbije i RS u Trebinju

Sastanak predsednica Vlade Srbije i Srpske, Ane Brnabić i Željke Cvijanović, počeo je u sredu u Trebinju u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske" TREBINjE - Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske počela je u sredu u zgradi "Elektroproprivrede Republike Srpske" u Trebinju.Premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović i ministri dve vlade razgovaraju o zajedničkim započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade.Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.PROČITAJTE JOŠ - O zajedničkim projektima vlada Srbije i RS u Trebinju Na sednici se razmatra i saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, a biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.Članovi vlada Srbije i Srpske razmeniće informacije i iskustva u oblasti finansiranja zaštite životne sredine, a razgovaraće i o nastavku zajedničkih projekata u oblasti turizma.Zajednička sednica se ponovo održava posle nešto manje od godinu dana s obzirom da su se članovi vlade na taj način poslednji put sreli u Beogradu 10. novembra prošle godine, kada je Brnabić najavila da će saradnja sa Srpskom biti intenzivirana.Tada su razmatrani konkretni projekti i predlozi na kojima će se raditi u budućnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, usvojeno 16 važnih zaključaka

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2018

TREBINJE – U Trebinju je održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije. Sjednici su prisustvovali premijeri Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dve premijerke otvorile vrtić "Srbija" u Trebinju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2018

TREBINJE - Premijerke Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović, otvorile su danas u naselju Gorica kod Trebinja vrtić "Srbija", čiju je izgradnju inicirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.