Izvor: B92, 02.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pocela sednica, konstatovana ostavka Sabica

Beograd -- Skupstina Srbije pocela je u utorak sednicu na kojoj bi trebalo da imenuje Sekretara parlamenta i razmotri nekoliko vladinih predloga zakona. Predsednica Skupstine Natasa Micic konstatovala je na pocetku sednice ostavku potpredsednika parlamenta Rodoljuba Sabica, koji je nedavno postao republicki Ministar za lokalnu samoupravu. Za sekretara Skupstine Miciceva je predlozila Andjelku Dimitrijevic, koja je do sada obavljala poslove sekretara Odbora za ustavna pitanja i Odbora za pravosudje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dosadasnji sekretar Skupstine Srbije Georgije Maric podneo je ostavku nakon odluke poslanicke grupe Demokratske stranke Srbije da napusti parlament, posto je pojedinim poslanicima te stranke, koji nisu redovno ucestvovali u radu parlamenta, oduzet mandat.

Parlament ce razmotriti Predlog zakona o javnim nabavkama, izmene i dopune Zakona o radnim odnosima u drzavnim organima, Predlog odluke o merama zdravstvene zastite zivotinja u Srbiji u ovoj i sledece dve godine, kao i Predlog izmene Zakona o ministarstvima. Predsednica parlamenta procitala je na pocetku sednice obavestenje Vlade Srbije o odluci da povuce Predlog zakona o radiodifuziji iz skupstinske procedure, zbog velikog broja amandmana koje bi trebalo da razmotri.

Skupstina Srbije zavrsila je u utorak raspravu o amandmanima na Vladin Predlog zakona o javnim nabavkama, a sednica ce biti nastavljena u sredu u 10 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.