Počela rasprava o amandmanina na izmene Zakonika

Izvor: Blic, 22.Okt.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rasprava o amandmanina na izmene Zakonika

Skupština Srbije počela je danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku koje predviđaju da maksimalno trajanje pritvora u skraćenom postupku bude produženo sa sadašnjih osam na 30 dana.

Dopunama tog zakonika će biti omogućeno i odredjivanje pritvora za dela za koja je zaprećena kazna veća od pet godina zatvora.

Na izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku podneto je ukupno 14 amandmana.

Do sada je pritvor određivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za krivična dela za koja je zaprećena kazna od 10 godina zatvora.

U načelnoj raspravi, poslanici vladajuće koalicije ocenili su da će izmene Zakonika o krivičnom postupku omogućiti efikasnije delovanje državnih organa u borbi protiv nasilja.

Opozicija je najavila da neće podržati predložene izmene, dok je Liberalno demokratska partija saopštila da će glasati za zakon, nakon što su prihvaćena njihova dva amandmana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.