Počela izgradnja kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici

U cilju unapređenja putne infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pristupila je realizaciji još jednog značajnog i krupnog investicionog poduhvata, predviđenog Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu.

U ponedeljak, 19. novembra, počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici (kod Instituta). U postojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanju ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza. Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice. Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu je bitno napomenuti da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti omogućen odgovarajući prilaz Institutu.

Završetak svih predviđenih radova može se očekivati početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a zajedničkim ulaganjem finansiraju je Grad Novi Sad (Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije) i APV Vojvodina (Uprava za kapitalna ulaganja).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.