Plakatima žele da izazovu sukob DS i SPS

Izvor: Blic, 25.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakatima žele da izazovu sukob DS i SPS

Bulevar Zorana Đinđića u Novom Beogradu osvanuo je juče oblepljen plakatima sa natpisom „Ulica Slobodana Miloševića". Kao organizator predstavila se do sada nepoznata Omladinska organizacija Rakovice.

Na Bulevaru Zorana Đinđića do sada su više puta organizovano lepljeni plakati sa imenom haškog optuženika Ratka Mladića, a ovo je prvi put da se pojavljuje ime bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije. Analitičari veruju da je u pitanju podsećanje na ranije političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sukobe Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, koji se u ovom trenutku iz pragmatičnih razloga stavljaju na stranu, u procesu pregovora o novoj vladi Srbije.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković kaže za „Blic" da bi u pitanju mogla da bude poruka bilo kojoj od te dve partije, i to kao reakcija na mogućnost da one postanu partneri u novoj vladi.

- Kod god da je to uradio, napravio je to svesno i izabrao je dobar trenutak, jer je pogodio u obe mete - kaže Stojiljković.

On objašnjava da to može da bude podsećanje na to da je Đinđić bio taj koji je Miloševića predao Hagu, čiji je cilj da ojača otpor među socijalistima prema ulasku u vladu sa demokratama. Ta poruka ima isti smisao ukoliko je upućena demokratama, odnosno da izazove otpor među pristalicama DS-a prema koaliciji sa socijalistima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.