Pitanje nestalih među prioritetima dijaloga

Izvor: S media, 01.Nov.2010, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje nestalih među prioritetima dijaloga

Prioritet dijaloga između Beograda i Prištine svakako bi trebalo da bude pitanje nestalih osoba, kaže Veljko Odalović.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da bi pitanje nestalih osoba trebalo da bude jedan od prioriteta predstojećih razgovora vlasti Beograda i Prištine.

"Pitanje nestalih i razrešenje njihove sudbine je civilizacijsko, humanitarno, ali u ovom trenutku može biti i političko pitanje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Odalović.

Odalović je naveo da se radi na rešavanju "jednog broja slučajeva" i da taj proces ne bi smeo da stane.

Odalović: Malo razumavenja za Srbe

Ekshumacija masovne grobnice Belaćevac

Pronadjeno 370 tela

Ukazavši da su životna pitanja gradjana na Kosovu i Metohiji najvažnija, Odalović je naglasio da ''nekoliko tema zahteva pojačan angažman medjunarodne zajednice", a medju njima je sudbina 400 tela koja već 11 godina čekaju na identifikaciju u mrtvačnici u Prištini.

Završena pretraga jezera Perućac

Da bi se rešio problem identifikacije i traganja za nestalima u pokrajini potrebno je da Haški tribunal, čiji su istražitelji bili na terenu, dostavi podatke iz svojih arhiva i da svoje arhive otvore jedinica Kfora i UNMIK administracije, kazao je Odalović nakon posete Prištini.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.