Peurači četiri i po godine zatvora zbog mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peurači četiri i po godine zatvora zbog mita

Specijalni sud u Beogradu danas je osudio na četiri i po godine zatvora bivšeg direktora Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljuba Peuraču zbog primanja mita.

Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu, kojom je bio osuđen na pet godina, zatvora prošle godine ukinuo Apelacioni sud po žalbi i naložio da mu se ponovi suđenje.

Peurača ima pravo da se žali i na današnju presudu Apelacionom sudu koji će doneti pravosnažnu odluku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On nije došao u sud, mada po zakonu i nije obavezan da prisustvuje izricanju presude. Umesto njega pojavili su se njegovi advokati.

Peurača se tereti da je 11. do 19. marta 2014. godine "kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada, zapošsljavanja i socijalne politike, neposredno zahtevao i primio poklon za sebe, da u okviru svojih službenih ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti".

U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio inspektore da podnesu prekršajne ili krivične prijave zbog nepravilnosti u radu.

Peurača je bio uhapšen u martu 2014. godine, a sada se brani sa slobode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvor za bivšeg direktora inspekcije Peuraču

Izvor: Mondo, 31.Jan.2017

Specijalni sud u Beogradu danas je osudio na četiri i po godine zatvora bivšeg direktora Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljuba Peuraču zbog primanja mita...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu, kojom je bio osuđen na pet godina,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.