Petroviću fali jedan poslanik za klub

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petroviću fali jedan poslanik za klub

DOK čeka da bude izbačen iz stranke, bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović uveliko vrbuje poslanike u Narodnoj skupštini da mu se priključe u formiranju novog kluba. Trenutno mu, kako saznaju „Novosti“, nedostaje jedan parlamentarac kako bi napravio svoj klub.Petrović, koji nije u milosti novog lidera Dragana Đilasa, u potragu je krenuo iz kluba čiji je trenutno član. Kako tvrde naši izvori, od parlamentaraca DS uspeo je da ubedi Boška Ristića, Miodraga Đidića i Nebojšu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Zelenovića da mu se pridruže, ali mu do „kote pet“, koja je neophodna za poslanički klub, nedostaje još jedan.IZJAŠNJAVANJE DO KRAJA MESECA Dušan Petrović, kao i Vuk Jeremić, trebalo bi najkasnije do kraja meseca da se pred stranačkom disciplinskom komisijom izjasne o optužbi Izvršnog odbora. Podsetimo, postupak protiv njih je pokrenut zato što su odbili da vrate poslanički mandat, što je lider Dragan Đilas zatražio od pojedinih bivših ministara.Zato je Petrović, kako saznajemo, kontaktirao i s nekadašnjim kolegom iz vlade Srđanom Srećkovićem, kako bi pokušao da obezbedi podršku poslanice Sanje Čeković. Ona je u parlament ušla sa liste DS, ali je „pod kontrolom“ Srećkovića koji ju je, nakon svađe sa Vukom Draškovićem i zajedničkog izlaska iz SPO, „ubacio“ na listu demokrata. Ali, kako smo čuli, nije dobio „zeleno svetlo“.Petrović kaže za „Novosti“, da on trenutno ne pregovara ni sa kim:- Ne želim da destabilizujem i delim partiju, a videću šta mi je dalje činiti ukoliko Izvršni odbor odluči da me isključi.Prema našim informacija, Petrović je u jednom trenutku imao podršku četiri poslanika DS, ali je nekadašnji direktor „Železnica Srbije“ Milovan Marković, ipak, odlučio da ostane pod „jurisdikcijom“ Borka Stefanovića.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dušanu Petroviću fali jedan poslanik za klub

Izvor: S media, 28.Jan.2013, 11:37

Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović dok čeka da bude izbačen iz stranke uveliko vrbuje poslanike u Narodnoj skupštini da mu se priključe u formiranju novog kluba. Trenutno mu, kako pišu „Novosti“, nedostaje jedan parlamentarac kako bi napravio svoj klub...Petrović, koji nije u milosti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.