Petrović: Verujem da će Zakon o informisanju biti izglasan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2009, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Verujem da će Zakon o informisanju biti izglasan

BEOGRAD - Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da veruje da će 31. avgusta biti izglasan zakon o informisanju, uz pomoć Liberalno-demokratske partije.

"Verujem da je dogovor koji je postignut između DS, G17 i LDP, posle zaključenja rasprave u Skupštini u julu, vrlo realno definisao okvire u kojima će se pristupiti rešavanju celog seta medijskih zakona i na tome se, kao što ste obavešteni iz Ministarstva kulture, već uveliko radi. Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne verujem da će biti problema u izglasavanju zakona", rekao je Petrović za "Blic".

Prema njegovim rečima, u svim evropskim demokratijama stabilnost vlade ne zavisi od svakog pojedinačnog zakona, već vlada opstaje ili ne na pitanjima strateških pravaca koji su dogovoreni, a u pojedinačnim slučajevima glasa se i na osnovu posebnih i specifičnih interesa.

"Ova vlada zasnovana je na koaliciji koja vrlo dobro razume prioritete trenutka u kome se Srbija danas nalazi", kaže Petrović.

Zamenik predsednika Demokratske stranke izjavio je da ta stranka u ovom trenutku ne razmišlja o izborima, ali nije isključio mogućnost rekonstrukcije Vlade u cilju njenog efikasnijeg rada i uz dogovor sa svim koalicionim partnerima.

"Mislim da je već dovoljno puta rečeno da je koalicija koja čini današnju vladu sasvim spremna da do kraja mandata vodi našu zemlju, u uslovima koji su sve samo ne laki. Da li će se smanjiti broj resora ili ulaziti u neka nova personalna rešenja, to zaista ne mogu da kažem jer je to pre svega u kompetenciji predsednika Vlade", rekao je Petrović.

On je izjavio da će, ako do rekonstrukcije vlade eventualno dođe, to biti "samo u cilju obezbeđivanja veće efikasnosti i boljeg učinka Vlade i u dogovoru sa svim koalicionim partnerima".

"Mislim da niko u DS u ovom trenutku ne razmišlja o novim izborima. Sve snage su usmerene da se uradi maksimum u ovom trenutku i u ovom mandatu Vlade. Vremena su izuzetno teška i dogovornost nalaže da se stalno traga za novim rešenjima, pre svega u ekonomiji...", rekao je zamenik predsednika DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.