Pazovčani sve više letuju na planinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2020, 13:52

Pazovčani sve više letuju na planinama

Nepovoljna epidemiološka situacija uticala je na odluku o letovanjima van Srbije, a do kraja najtoplijeg godišnjeg doba ostalo je još nešto više od mesec dana. Mnogi se odlučuju na kratka porodična putovanja vikendom. Sremci koji su navikli na ravnicu ovog leta odlučili su za planinarenje po Srbiji.

Priroda posla kojima se bave uticala je na odluku bračnog para Kristine i Gorana Srdića, poi struci ekonomistkinje i stolara iz Nove Pazove da se odluče pre godinu i po dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i krenu na krstarenje srpskim planinama. Na tom putu upoznavanja sa netaknutom prirodom pridružio im se i njihov osmogodinji sin Filip.

U staropazovačkoj Planinarsko-sportskom društvu koje broji više od 180 članova, među kojima su i Srdići, kažu da su ljudi željni prirode pogotovu usled epidemiološke situacije u kojoj smo se našli. Iako je funckionisanje samog društva u takvim uslovima otežano, veruju da će se u narednom periodu vratiti prirodi.

Jedna od najbrojnijih sportskih organizacija u ovom delu Srema osnovana je krajem 2018. godine, a sem organizovanja planinarskih akcija, održali su i nekoliko edukativnih tribina koje su se između ostalog ticale planinrske opreme i slično. Zanimljuivo je i to da se među članovima nalaze i edukovani planinarski vodiči.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.