Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović: DS u mogućim koalicijama sa G17 plus ili DSS-om

Beograd -- Govoreći o najavi potpredsednika DS Čedomira Jovanovića da će uskoro uputiti poziv demokratskim snagama za novi politički dogovor o najvažnijim državnim interesima, saradnik Instituta G17 plus Dušan Pavlović rekao je da je to dosta uopštena izjava koja i ne mora da znači neku posebnu inicijativu. Pavlović je ipak, u "Kažiprstu" Radija B92 izneo tezu da Demokratska stranka i G17 plus pre svih, mogu da postignu politički dogovor. "DS i G17 plus, dakle dve stranke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bile u klinču pre bukvalno nedelju dana, i mislim da su i jedna i druga stranka u taj klinč uletele malo brzopleto, i da na neki način bi sada htele da se 'izvade'. Razlog je taj što su te dve stranke u ovom trenutku najprirodniji saveznici za koaliciju nakon narednih izbora. Naravno, do izbora ima još jako puno vremena, ali je možda ovo pokušaj da se nekako ti njihovi odnosi smire. Ja mislim da će do sledećih izbora sve to da se zaboravi i da to pitanje neće potezati niko iz javnosti, mislim da ga ni G17 plus neće više potezati. Ja mogu samo da vam kažem da postoji mogućnost, ako uzmete Živkovićev intervju iz 'Nedeljnog telegrafa' prošle nedelje, da DS uđe u koaliciju sa DSS-om", rekao je Pavlović.

U tom kontekstu, čelnik Socijaldemokratske unije i potpredsednik Vlade Žarko Korać izneo je u sredu predlog tema budućeg konsenzusa: "Jedan dogovor o tome šta su nam prioritetni zakoni i ko će podržavati te zakone u Skupštini i u javnom životu, šta su standardi ponašanja javnih funkcionera, javnih i političkih ličnosti, šta nije dozvoljeno u javnom i političkom ponašanju, koju ekonomsku praksu treba da podržavamo itd. Veliki broj afera kao da je na neki način stvorio jednu veliku maglu u kojoj ljudi ne vide u stvari šta je osnovni prioritet našeg društva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.